För en lyckad fisketur räcker det inte med bara fiskespön, drag och att få fisk. Du vill naturligtvis inte frysa, kunna tillaga din fisk och ha en riktigt skön naturupplevelse. Skaffa rätt utrustning till ditt outdoor-liv.

1# Sovsäck

Tänk dig att göra en lång härlig fiskesemester med kanot och sova i tält ett par dagar, eller rentav en vecka. För att verkligen sova gott bör du satsa på en riktigt bra sovsäck. Det finns många sovsäckar på marknaden, men om du gillar att vara ute i naturen bör du köpa en sovsäck som uppfyller alla dina behov. Ett riktigt bra märke är Marmot som har ett stort utbud av olika sovsäckar. Brukar du främst sova ute på sommaren eller blir det ibland även några vinterturer? Behöver du en lite större sovsäck så satsar du på long eller long X-wide. För att sova riktigt gott köper du också en komprimerbar kudde som blir ungefär lika stor som en termos. Köp sovsäck och kudde hos Astro, som naturligtvis också har tält och allt annat du behöver för ditt outdoor-liv.

2# Gasolkök

Visst är det härligt att göra upp en eld och grilla en fisk, men det är ändå bra att ha ett gasolkök med på längre fisketurer. Det finns mindre gasolkök som knappt tar någon plats alls, varken själva köket eller gasoltuben. Om det regnar, eller om du inte hittar någon torrved, så är det perfekt att kunna koka upp vattnet på gasolköket på ett par minuter. Så är kaffet klart.

3# Tält

Om du inte äger ett eget tält är det ett måste. När du köper tält kan det vara smart att tänka över hur du verkligen vill använda det. Är det bara du som ska sova i det eller kommer du ta med familjen? Bör ni ha ett eller flera tält för att alla ska sova gott? Idag finns det tält som du sätter upp oerhört snabbt. Om du har ett tält som du drar dig för att ta med, det är för tungt eller tar för lång tid att sätta upp, så är det klokt att investera i ett nytt tält för att vara varm och torr och sova gott på längre fisketurer.

4# Sittstol

Investera i en bättre sittstol, både för att kunna sitta på en brygga och meta, men främst för när du äter. Det finns sittstolar och så finns det sittstolar. Satsa på ett bättre märke, så att du verkligen sitter bekvämt. Gärna med lite vaddering och hållare för termosmuggen.

5# Solcellsladdare och solcellslampa

Ta med en portabel solcellsladdare för mobilen (och surfplattan). Det är viktigt att kunna komma i kontakt med omvärlden, särskilt om du är ute på en längre tur. En solcellsladdare som är utformad för resor och naturliv tar inte stor plats och du kommer att använda den mycket. Köp till en solcellslampa, så har du ljus i tältet på kvällen och natten, utan att behöva använda mobilens ficklampa eller skärmskenet.