Oavsett om du bor i stan eller på landsbygden är det härligt att ta med sig barnen på en fisketur. Att fiska med barnen ska vara roligt och är ett fantastiskt sätt att umgås i naturen. För mindre barn är meta lättast att börja med, medan de äldre och mer erfarna familjemedlemmarna kan fiska med ett vanligt fiskespö. I dag finns det många olika bra junior fiskeset för barn att välja mellan som är både funktionella och prisvärda.

Meta från land eller brygga

Det är lätt och smidigt att meta (och fiska) från land eller brygga med barn. För att meta med barn behöver du inga dyra redskap utan det räcker med ett metspö eller en lång och bra pinne. Det är kul för barnen att ge sig ut på jakt efter en riktigt bra ”metspöpinne” så att de kan göra sitt eget metspö. Kom ihåg att pinnen bör vara flexibel och ganska stark så att den inte går av när barnen fångar en fisk.

Ta med fiskelina, ett litet flöte och en lagom stor krok (vass). Dessutom behövs ett bly som bör fästas ungefär en decimeter ovanför metkroken. Vikten behövs för att få ner kroken under vattenytan och på rätt djup. Den här typen av fiske med familjen handlar mer om catch och release men ha gärna med en hink fylld med vatten så att barnen kan beskåda sin fångst innan fisken släpps tillbaka i vattnet.

Tips och råd

Ett bra tips och råd när du fiska med barn är att ha roligt. När barn fångar en fisk (oavsett vilken fisk de fångar) är lyckan stor och det handlar om att umgås och inte att fånga rekordfiskar. Att ta med barnen på ett litet fiskeäventyr är perfekt även för dig som bor på landet och har en gård. Hos exempelvis Kellfri finns ett stort sortiment av allt du behöver för djuren och gården av hög kvalitet till bra pris. Hos Kellfri.se kan du bland annat hitta foderhäckar för både kor och hästar som kommer att sköta djurens utfodring utomhus och som ger tid och möjlighet att ta med barnen på en fisketur. Du kan tryggt göra din beställning hos Kellerfri och leverans kommer att ske på bästa sätt och så snabbt som möjligt. Alla varor hos Kellerfri omfattas av ett års garanti.

Säkerhet och fika

Säkerhet är viktig när du fiskar med barn. Flytväst är alltid en säkerhet även om barnen fiskar från land eller brygga. En olycka händer alltid oväntat och barn kan drunkna även i grunda vatten. Se till att barnen är utrustade med robusta stövlar eller skor för att skydda fötterna från vassa krokar. Barn och ungdomar som fiskar med fiskespö bör alltid ha någon form av hatt för att skydda huvudet från flygande krokar. Se till att ingen står bakom när du eller ditt barn kastar ut. Var beredd på att yngre barn kan bli uttråkade och låt dem leka och göra annat kul emellanåt. Det är viktigt att fisketuren ger en positiv erfarenhet. Se alltid till att ta med en stor fikakorg med god mat och mellanmål.