När du ska iväg och fiska är det absolut viktigaste kläderna som du har på dig. Att ha bra fritidskläder som står emot väder och vind är viktigt när du ska vara ute. Det finns massor med bra ytterplagg, mellanlager och byxor som du kan investera i som passar perfekt för fiske. Det gäller att du klär dig rätt och tänk på att om du ska på en fiskeresa kan vädret snabbt skifta från dag till dag. Ta alltid med dig kläder som klarar av vädrets skiftningar. Om du inte har rätt kläder på dig kan du lätt frysa, bli blöt eller svettas för mycket. Ingetdera är trevligt och det kommer göra att din fisketur blir lidande.

Klä dig med flera lager

När du väljer kläder som du ska fiska i är det bra att välja någon form av funktionsmaterial. Försök att i största möjligaste mån att inte ha bomullskläder närmast kroppen. Bomull binder nämligen fukt och då kan du lätt bli kall och blöt. Bomullskläder torkar väldigt långsamt. Att använda underställ är en bra idé förutom eventuellt på sommaren. När det är kallt är ett mellanlager över understället bra att använda. Då håller du dig varm och om du skulle bli för varm kan du enkelt skala av ett lager om det behövs. När du fiskar och befinner dig vid vatten är det inte sällan som det är fuktigt i luften och då är det bra att ha kläder som håller både vind och vatten borta. Att bli blöt och sedan stå i kalla vindar är verkligen ingen höjdare. Beroende på hur du ska fiska är gummistövlar och eventuellt vadarbyxor något som kan behövas. Men allt beror vilken typ av fiske du ska utföra. Välj gärna strumpor i ull eller annat bra material.

Se över din fiskeutrustning

Om du ska på en fiskeresa ska du även se över din fiskeutrustning. Gå igenom ditt fiskespö och kolla att allt är helt och rent. När du ska på en längre resa kan det vara bra med ett extra fiskespö. Tänk även på fiskelina och fiskekrokar. Gå igenom fiskelådan och se att du har allt du kan tänkas behöva. Se även till att du har med dig tillräckligt med mat när du är ute och fiskar. Är de sommar när du ska fiska är solskyddsfaktor och myggmedel väldigt bra att ha i väskan men också en keps. När du planerar allt från kläder till utrustning i förväg ökar du chanserna för att få en lyckad fisketur.