Detta är en summering av Vita Tandens besök till Nävsjön under juli 2017 summerad av Bengt Ekströmt, ordförande för Nävsjöns Ornitologerna Styrelse.

Många som vill bleka tänderna passar på inför specifika tillfällen som nyår, bröllop eller studenten. Detta är något personalen på Vita Tanden har fått uppleva det senaste året. Vita Tanden är en svensk oberoende hemsida som recenserar tandblekningar och har ett ljust kontor i centrala Stockholm. Årets rusch för tandblekningar på Vita Tanden satte igång redan i slutet av april när flera svenskar vill göra sina tänder snygga inför sommaren. Det var allt från förväntansfulla studenter till nyblivna singelföräldrar som skulle söka lyckan i någon av Sveriges semesterparadis.

Dessvärre blev sommarens arbetskapacitet något helt annat än ett paradis, enligt Vita Tandens VD Mattias Bergman. From. April så jobbade hela företaget från åtta på morgonen till långt in på natten för att förse svenskar med tandblekning inför sommaren. Detta hektiska tempo fortsatte ända tills mitten på augusti då personalen var helt färdig. Vid det här laget var alla på bolaget helt slut och fick äntligen ta ut ett par välförtjänta veckors semester.

Inga tandblekningar på en hel helg

Dock var det nära att stressen rann över en dag i slutet på juli. En vecka med långa arbetstimmar och dålig kost hade tagit ut sin rätt och Vita Tanden stängde igen kontoret en långhelg för att åka på teambuilding till Nyköping och den vackra Nävsjön.

Nävsjön-Juli-framför-brasan
korvgrillningen var sjukt uppskattad av samtliga närvarande

Målet var att få ta del av det rika djur och fågellivet kring Nävsjön och Mattias Bergman vill speciellt se fiskgjuse och den ovanliga bäcknaten.

Personalen från Vita Tanden anlände under fredagen och satte tält. Kristoffer Hartberg, som annars skriver alla recensioner om tandblekning, hade fiskekort och lyckades fånga ett par braxar som fick kokas med björkris – en klart underskattad rätt enligt Kristoffer själv! Djurlivet är är som rikast på morgonen, så det fanns ingen tid att spara på lördagsmorgonen. Uppgång var 04.00 för att koka en termos kaffe och sätta sig och vänta på den södra stranden

Inom loppet av en timma hade Vita Tanden skådat:

  • Fiskgjuse
  • Fiskmås
  • Sparv
  • Gås
  • And

En klart lyckad morgon! Dagen förgylldes sedan med dragkamp, säck hopp och andra teambuilding aktiviteter på den östra ängen. Senare på dagen var hela personalstyrkan totalt utslagen av dagens äventyr och kvällen spenderades kring lägerelden och såg solen långsamt gå ner över trädtopparna i väst.

Eftersom att Nävsjön är ett uppgraderat domänverk till naturreservat får man enbart tälta två nätter. Men enligt utsago från Mattias så hade gärna personalstyrkan velat stanna flera nätter till och avnjuta Kristoffers gudomliga kokkonster.

Slutet gott, allting gott

Vita Tandens teambuilding helg och avkoppling från den stressiga tand branschen blev ett mycket lyckat event. Samtliga anställda kände sig mycket utvilade när de kom tillbaka till kontoret måndag morgon för att ta sig an ytterligare fler artiklar, recensioner och bilder om tandblekningar. Nu i efterhand har jag även hört att deras produktivitet ökat samt att fler äter matlåda tillsammans, vilket fallet inte var innan.

Om det finns fler företag som Vita Tanden som är intresserade av stärka banden mellan de anställda är ni hjärtligt välkomna att kontakta Nävsjöns Ornitologerna så kan vi hjälpa er för att få ut det mesta ur Nävsjöns vackra naturreservat.

Teambuilding event tillsammans med föreningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *